Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven. De eerstvolgende Clownproeverij gaat plaatsvinden op zaterdag 24 april.                                   

Oók mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te komen doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Nijmegen. De kosten voor deze dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij

ondersteboven

 

Het creatieve clownsweekend van 11 - 13 juni in Ranst (België) wordt een heel speels weekend met veel praktische oefeningen die gaan over fantasie, grenzen onderzoeken (en overschrijden), absurde humor (denk aan Monty Python) en creativiteit.
Tijdens ons leven hebben we vaste patronen in ons lichaam en onze geest opgeslagen; we reageren vaak vanuit reflexen of ingesleten patronen. De angst om buiten de lijntjes te kleuren, nemen we dan vaak met ons mee en dat kan ons hinderen in het clownsspel. Uit je vaste denkpatroon gaan en nieuwe dingen uitproberen geeft vrijheid en zorgt voor humor.
Voorbeeld: als clown laat je een vieze zweetvoet ruiken aan een andere clown. Uit mijn ervaringen reageert 9 op de 10 cursisten automatisch van: “Hè bah, dat stinkt!” Dat is een hele primaire reactie die vraagt om een radicale omdraaiing: “Hé, laat mij die andere voet ook eens ruiken!” Dáár zit de humor, daar zit de lach. Dus…kom op onderzoek, speel en ontdek. Verras jezelf én de ander. 

Wanneer: Vrijdag 11 juni (start 's avonds) - zondag 13 juni
Waar: Hof Zevenbergen, Ranst (bij Antwerpen)
Kosten: € 175,- (+€ 125,- voor 2 overnachtingen en maaltijden)

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: De creatieve clown

rust
Van 28 - 30 april bied ik deze Driedaagse aan in het prachtige Dominicanenklooster te Huissen. Een liefdevolle en inspirerende plek die uitnodigt om 'naar binnen te gaan'.Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via lichaamswerk, meditaties, bewegen, zingen enz. ondersteunen we het proces. Je oefent om beschermende patronen los te laten en je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed.

Verder zal ik regelmatig mooie teksten en gedachten met jullie delen, met name van Etty Hillesum. Deze zullen ons ondersteunen in het accepteren van dat wat er is en wat ons verder kan brengen. Welke inzichten krijgen we door spel en uitwisselingen? Hoe komen we los van onze vaste patronen? Hoe lukt het ons beter om los te laten en hoe kunnen we creatief omgaan met tegenslag? Kunnen we dankbaarheid ervaren voor wat er wél is in plaats van verlangen naar - of hoop op - iets anders? Wat heeft de clown ons hierbij te vertellen en te leren? Kortom: een (speelse) uitnodiging tot Bezinning.

Alle informatie over inhoud, tijden en prijzen vind je op hun website www.kloosterhuissen.nl Aanmeldingen lopen via het klooster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

COACHING

Je kunt met mij 1 op 1 afspraken wanneer je met één van de volgende zaken bezig bent:

- Ik wil weten of het clownen iets voor mij is
- Ik wil verdieping, meer vaardigheden leren
- Ik wil een act maken
- Ik ben al bezig met een act, maar wil er verder aan werken
- Ik wil op straat spelen
- Ik ga auditie doen bij de Cliniclowns en wil me goed voorbereiden.

Dit kunnen we gewoon bij jou of bij mij in de huiskamer doen. Het kan éénmalig, het kan ook dat we een traject uitstippelen. Voor de prijzen kun je het beste even telefonisch contact met mij opnemen.

REGIE

Ben je als clownsgroep(je) bezig met een productie om in een theater te laten zien? Of wil je een act maken c.q. improviseren op straat en zoek je daar een regisseur voor? Dan wil ik met alle liefde dit traject begeleiden en ondersteunen. Ik heb 10 jaar lang met clowns gewerkt, die onder de naam ‘Met de Neus op de Planken’ hebben opgetreden in diverse zalen en theaters in Nederland.

 

 

 

Programma 2021

08 – 12 april: Flözlingen (D) - Thema: Der Clown und die Stille
16 – 18 april: Hamburg (D) - Thema: Mit Hirn, Herz und Seele
24 april: Nijmegen (NL) - Thema: Clownproeverij (kennismaking)
28 – 30 april: Huissen (NL) - Thema: Clown en stilte
29 - 30 mei: Reutlingen (D) - Thema: Clowntechniken
05 - 06 juni: Tübingen (D) - Thema: Clowntechniken
11 – 13 juni: Zevenbergen (B) - Thema: De clown & creativiteit
19 – 26 juni: Preau (FR): - Thema: Clown en bezinning
20 - 21 juli: Linz (OOST) - Thema: Straattheater
01 - 07 augustus: Ravensburg(D )- Thema: Straattheater
27 – 29 augustus: Paderborn(D) - Clownsgroep (besloten)
10 – 12 september: Winterberg(D)- Thema: Clownlabor und Spielplatz
01 – 03 oktober: Greifswald (D) - Grypsnasen (besloten groep)
15 – 17 oktober: Rauenthal (D) - Jonge Clownsleraren
19 – 21 oktober: Huissen (NL) - Thema: Clown en stilte
26 – 28 november: Rauenthal (D) - Jonge Clownsleraren
17 – 19 december: Kleve (D) - Thema: Clown und Besinnung