Clown 1:      8 en 9 juni ( let op: 9 juni is 1e Pinksterdag )  

Clown 2:    26 en 27 januari

Clown 1: We gaan gezamenlijk een aantal basisprincipes van clownerie onderzoeken en beleven. Thema’s zijn: open communicatie, impulsen volgen, speelsheid en contact maken op een aandachtige manier. Op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn € 130,-

Lees meer: Clown 1 en 2

In samenwerking met VZW ZorgSaam bieden Martine Bal en ik 4 modules van drie dagen aan in Gent in de periode oktober 2018 – april 2019. De thema’s zijn:

1. Basis Clownerie ( Martine + Ton ) – 12, 13 en 14 oktober (2018)  
2. Uit je hoofd en in je lijf ( Martine ) – 16, 17 en 18 november (2018) 
3. De non-verbale clown ( Ton ) – 8, 9 en 10 maart  + extra data voor dezelfde module (wordt nog gezocht) 
4. Spelen met muziek en klank ( Martine ) – 21,22 en 23 juni

Lees meer: Clowns-traject


16 en 17 maart samen met Martine Bal in Burcht (Antwerpen)

Waar liggen jouw grenzen wanneer je speelt? Kun je je eigen grenzen voelen en die ook bewaken? Kun je de grenzen van je eventuele speelpartner voelen en van de mensen voor wie je optreedt? Hoe dicht kun je bij iemand komen? Kun je je eigen impulsen volgen of mag je even stil aanwezig zijn in het moment en voelen hoe dat voor jou voelt?
En ook: hoe diep kun je je verbinden met iemand voor wie je speelt terwijl je weet dat je diezelfde persoon even later ook weer zult moeten loslaten?
Allemaal interessante vragen die je kunt tegenkomen en die wij graag samen met jou willen onderzoeken. Met liefdevolle aandacht en speelse uitnodigingen.

Lees meer: Grensverleggend Clownsweekend

Ik ben in te huren om jou of een groep te helpen met een act of een clownsproductie. Misschien moet je wel auditie gaan doen bij de Clini Clowns en daarvoor een filmpje maken of wil je je solo-act laten zien. Maar ook wanneer je wilt spelen op straat, wil ik je graag van dienst zijn. Prijs is in overleg. Neem gerust contact met me op.

 

Deze training is bedoeld voor clowns die momenteel reeds spelen voor ouderen met dementie en hierin verder willen groeien. Op 8 + 9 december, 16 + 17 februari en 13 + 14 april zijn er 6 trainingsdagen in Apeldoorn. De organisatie hiervan is in handen van Erna ter Steege, bij wie je meer informatie kunt inwinnen en bij wie je je ook kunt aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De kosten voor het hele traject bedragen € 480,- Je kunt aleen meedoen als je alle dagen kunt deelnemen.  

Lees meer: Training voor Contactclowns