Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven.

De eerstvolgende Clownproeverij gaat plaatsvinden op zondag 15 mei.                              

Oók mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te komen doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Wijchen. De kosten voor deze dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij

 

In dit boek wordt de clownerie behandeld zoals die tegenwoordig vaak wordt ingezet bij het spelen voor zieke kinderen en (demente) bejaarden. Het gaat over het contact maken vanuit een open houding, met gebruik van de zintuigen en het spelen vanuit improviseren. Maar ook spelen op straat of op feesten vraagt om een aandachtige en uitnodigende manier van contact maken.Er zijn 25 oefeningen opgenomen, waarvan een aantal nog niet eerder zijn verschenen. Alle foto’s zijn nieuw, evenals de tekeningen (de meeste weer van Ida Lorbach, die ook mijn eerste boek prachtig heeft geïllustreerd).   

Ook alle bijdragen van cursisten aan het slot van het boek zijn nieuw. Het boek is gemaakt en uitgegeven in eigen beheer en telt 208 pagina’s.
Het kost € 20,- (plus € 3,50 verzendkosten binnen Nederland, € 6,- binnen Europa en € 10,- buiten Europa) en je kunt het bestellen door een mailtje naar mij te sturen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  

Je kunt diverse reacties bekijken bij: Clownsboeken.

rust
Van 25 oktober (aanvang 's avonds) -  27 oktober bied ik deze Driedaagse aan in het prachtige Dominicanenklooster te Huissen. Een liefdevolle en inspirerende plek die uitnodigt om 'naar binnen te gaan'.Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via lichaamswerk, meditaties, bewegen, zingen enz. ondersteunen we het proces. Je oefent om beschermende patronen los te laten en je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed.

Verder zal ik regelmatig mooie teksten en gedachten met jullie delen, met name van Etty Hillesum. Deze zullen ons ondersteunen in het accepteren van dat wat er is en wat ons verder kan brengen. Welke inzichten krijgen we door spel en uitwisselingen? Hoe komen we los van onze vaste patronen? Hoe lukt het ons beter om los te laten en hoe kunnen we creatief omgaan met tegenslag? Kunnen we dankbaarheid ervaren voor wat er wél is in plaats van verlangen naar - of hoop op - iets anders? Wat heeft de clown ons hierbij te vertellen en te leren? Kortom: een (speelse) uitnodiging tot Bezinning.

Alle informatie over inhoud, tijden en prijzen vind je op hun website www.kloosterhuissen.nl Aanmeldingen lopen via het klooster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wil je meer te weten komen over incasseren, fixeren, focussen?

Of wil je weten wat salamiseren, de-reflexeren of de F-I-R methode inhoudt?

En wil je een ‘slow-burn’ ervaren, een ‘double take’ uitproberen plus een leuke ‘lazzo’ laten zien?

Dat en nog veel meer kun je leren tijdens het weekend clownstechnieken op zaterdag 27 augustus van 10.30 - 17.00 uur en zondag 28 augustus van 10.00 uur – 16.30 uur in Cordium te Nijmegen.

De kosten voor het weekend bedragen € 165,- ( inclusief koffie en thee).

Aanmelden gaat via een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lees meer: Clownstechnieken

COACHING

Je kunt met mij 1 op 1 afspraken wanneer je met één van de volgende zaken bezig bent:

- Ik wil weten of het clownen iets voor mij is
- Ik wil verdieping, meer vaardigheden leren
- Ik wil een act maken
- Ik ben al bezig met een act, maar wil er verder aan werken
- Ik wil op straat spelen
- Ik ga auditie doen bij de Cliniclowns en wil me goed voorbereiden.

Dit kunnen we gewoon bij jou of bij mij in de huiskamer doen. Het kan éénmalig, het kan ook dat we een traject uitstippelen. Voor de prijzen kun je het beste even telefonisch contact met mij opnemen.

REGIE

Ben je als clownsgroep(je) bezig met een productie om in een theater te laten zien? Of wil je een act maken c.q. improviseren op straat en zoek je daar een regisseur voor? Dan wil ik met alle liefde dit traject begeleiden en ondersteunen. Ik heb 10 jaar lang met clowns gewerkt, die onder de naam ‘Met de Neus op de Planken’ hebben opgetreden in diverse zalen en theaters in Nederland.

 

 

preau

Van 18 - 25 juni geef ik een Clownsweek in de Bourgogne, getiteld: Spelen vanuit je hart. Preau is een prachtige plek om te werken en ook om heerlijk te ontspannen.

Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via spelvormen, lichaamswerk, meditaties, mooie teksten, dansen, zingen etc. ondersteunen we dit proces. Je oefent om je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed. En we nemen hierbij ons hart als uitgangspunt.

Vertrouwen en plezier zijn de pijlers van mijn lessen. Ik probeer hierbij zo goed mogelijk dienstbaar te zijn aan het groepsproces; jouw beleving staat centraal.

Om mee te doen is clownservaring niet noodzakelijk.

De kosten bedragen € 300,- (exclusief verblijf). Voor meer info kun je kijken op www.preau.nl Je kunt ook een folder aanvragen.

Lees meer: Speelweek Preau

  
Programma 2022

20 maart: Wijchen - Clownproeverij
25 – 27 maart: Tübingen (D) - Clownstechnieken
23 – 24 april: Utrecht - Straattheater (bij Kirsten Lüpke)
06 - 08 mei: Buchenau (D) - It’s a kind of Magic!
28 – 29 mei: Tübingen (D) - Clownstechnieken
04 – 05 juni: Nijmegen - Clownstechnieken
10 – 12 juni: Osnabrück (D) - Besloten groep
18 - 25 juni: Preau (Fr) - Spelen vanuit je hart (Nederlandstalig)
01 – 03 juli: Berlijn (D) - Straattheater
19 – 20 juli: Linz (Oostenrijk) - Besloten groep
22– 234 juli: Linz (Oostenrijk) - Freies Spiel
31 juli – 06 august Ravensburg (D) - Sommerakademie
07 – 09 september: Winterberg (D) - Clownlabor und Spieplatz
01 – 03 oktober: Weimar (D) - BuBuBü
07 – 09 oktober: Rauenthal (D) - Jonge Clownsleraren