Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven.

De eerstvolgende Clownproeverij gaat plaatsvinden op zondag 12 december of zaterdag 22 januari.                              

Oók mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te komen doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Wijchen. De kosten voor deze dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij

19 - 20 februari in De Maanhoeve te Exloërveen (Drente)

Tijdens deze dagen nodig ik je van harte uit je te laten te inspireren door bijzondere verhalen uit de wereldliteratuur. Verhalen en (korte) teksten die uitnodigen om te reflecteren. Misschien dat ze een bijzondere boodschap voor jou in zich dragen. Wellicht roepen ze herinneringen op en brengen ze iets in beweging. Welke woorden, zinnen of gedachten inspireren jou? Wat is het dat jou raakt, misschien wel tot in het diepst van je ziel?

We praten hierover met elkaar en luisteren naar elkaar. Verhalen maken je wereld groter; ze verruimen onze denkwereld waardoor we onszelf én de mensen om ons heen beter leren begrijpen.

Iedereen is uitgenodigd om ook zelf een verhaal, tekst of gedicht voor te lezen en hierover te vertellen. Je kunt ook muziek meenemen die je vindt passen bij je verhaal. 

Tijdens deze dagen zullen we het proces ondersteunen door tussendoor te mediteren, stil te zijn, te zingen, te dansen en leuke spelvormen te doen.  Kortom: we zijn samen vanuit de wetenschap dat we uiteindelijk allemaal ten diepste met elkaar verbonden zijn. 

Kosten: € 135,- + € 85,- voor overnachting en maaltijden

Lees meer: Verhalen die ons verbinden

rust
Van 1 februari (aanvang 's avonds) - 3 februari bied ik deze Driedaagse aan in het prachtige Dominicanenklooster te Huissen. Een liefdevolle en inspirerende plek die uitnodigt om 'naar binnen te gaan'.Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via lichaamswerk, meditaties, bewegen, zingen enz. ondersteunen we het proces. Je oefent om beschermende patronen los te laten en je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed.

Verder zal ik regelmatig mooie teksten en gedachten met jullie delen, met name van Etty Hillesum. Deze zullen ons ondersteunen in het accepteren van dat wat er is en wat ons verder kan brengen. Welke inzichten krijgen we door spel en uitwisselingen? Hoe komen we los van onze vaste patronen? Hoe lukt het ons beter om los te laten en hoe kunnen we creatief omgaan met tegenslag? Kunnen we dankbaarheid ervaren voor wat er wél is in plaats van verlangen naar - of hoop op - iets anders? Wat heeft de clown ons hierbij te vertellen en te leren? Kortom: een (speelse) uitnodiging tot Bezinning.

Alle informatie over inhoud, tijden en prijzen vind je op hun website www.kloosterhuissen.nl Aanmeldingen lopen via het klooster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

COACHING

Je kunt met mij 1 op 1 afspraken wanneer je met één van de volgende zaken bezig bent:

- Ik wil weten of het clownen iets voor mij is
- Ik wil verdieping, meer vaardigheden leren
- Ik wil een act maken
- Ik ben al bezig met een act, maar wil er verder aan werken
- Ik wil op straat spelen
- Ik ga auditie doen bij de Cliniclowns en wil me goed voorbereiden.

Dit kunnen we gewoon bij jou of bij mij in de huiskamer doen. Het kan éénmalig, het kan ook dat we een traject uitstippelen. Voor de prijzen kun je het beste even telefonisch contact met mij opnemen.

REGIE

Ben je als clownsgroep(je) bezig met een productie om in een theater te laten zien? Of wil je een act maken c.q. improviseren op straat en zoek je daar een regisseur voor? Dan wil ik met alle liefde dit traject begeleiden en ondersteunen. Ik heb 10 jaar lang met clowns gewerkt, die onder de naam ‘Met de Neus op de Planken’ hebben opgetreden in diverse zalen en theaters in Nederland.

 

 

 

 

Programma vanaf zomer 2021 

20 - 21 juli: Linz (Oostenrijk) - Clowntechniken
01 - 07 augustus: Ravensburg(D ) - Spelen op straat
27 – 29 augustus: Paderborn(D) - Clownsgroep (besloten)
05 september: Wijchen - Clownproeverij
10 – 12 september: Winterberg(D )- Clownlabor und Spielplatz
01 – 03 oktober: Greifswald (D) - Grypsnasen (besloten groep)
15 – 17 oktober: Rauenthal (D) - Junge Clownlehrer
19 – 21 oktober: Huissen - Clown en Bezinning
30 – 31 oktober: Tübingen (D) - Clowntechniken
5 - 7 november: Hamburg (D) - It’s a kind of Magic!
26 – 28 november: Rauenthal (D) - Junge Clownlehrer
13 – 14 november: Ranst (B) - Clownstechnieken
16 – 18 november: Ranst (B) - Verhalen die ons verbinden
30 november–2 december Huissen - Verhalen die ons verbinden
4 – 5 december: Luxemburg - Besloten clownsgroep
11 december: Wijchen - Clownproeverij
13 – 15 december: Ranst (B) - Verdieping voor Contactclowns
17 – 19 december: Hellenthal (D) - Clown und Besinnung
7 – 9 januari: Winterberg(D) - Spielerisch ins neue jahr
14 – 16 januar: Berlijn (D) - Let’s play!
22 januari: Wijchen - Clownproeverij
1 – 3 februari: Huissen - Clown en Bezinning
19 – 20 februari: Exloërveen - Verhalen die ons verbinden
18 -25 juni: Preau (Fr) - Spelen vanuit je hart