Biografie

Ik ben in 1959 geboren in het Noordlimburgse Tegelen. Na het volgen van diverse clownscursussen ben ik in de professionele clownerie beland. Van 1983-1991 heb ik deel uitgemaakt van het komische Duo Het Elftal en van 1991-2002 van Duo Biek. Daarna solo onder de naam: Toef.
Door de jaren heen heb ik gespeeld op personeelsavonden, recepties en straatfestivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

In 1989 ben ik gestart met het geven van clownscursussen. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die  meer over clownerie én over zichzelf wil leren.
Ik was medeoprichter van en docent aan de Opleiding tot ContactClown in Antwerpen. Daarnaast heb ik 10 jaar lang clownsacts in theaters gepresenteerd onder de naam: Met de Neus op de Planken. Verder geef ik les aan CliniClownsgroepen in Duitsland en regisseer ik diverse clowns en clownsgroepen.

De workshops clownerie voor het bedrijfsleven zijn in 1995 gestart. Sindsdien heb ik enkele honderden workshops mogen geven met als motto: 'Contact maken vanuit openheid'.

Ik heb drie clownsboeken geschreven :

  • De clown, een wandelend hart (2004 - niet meer leverbaar)
  • De clown, het innerlijke kind (2006 - niet meer leverbaar)
  • The Clown, from Heart to Heart (2010 - Engelstalig)

Daarnaast zijn er ook gedichtenbundels:

  • Het geluk van de onnozelaar (2011)
  • Ein wanderndes Herz (2015 - Duitstalig)
  • In de salto van de ontmoeting (2017)

Deze zijn allemaal in eigen beheer uitgegeven en via mij te bestellen: ton@clownerie.nl